Υπηρεσίες & Παροχές

Το ΑΝΘΕΜΙΣ παρέχει στους ενοίκους της ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την κάλυψη κάθε ανάγκης τους. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα άτομα αυτοεξυπηρετούμενα ή μη. Βασικές παροχές μας είναι η ιατρική παρακολούθηση των περιθαλπόμενων από τον υπεύθυνο ιατρό της μοναδας, οι ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις μέσω του ασφαλιστικού φορέα του περιθαλπόμενου, καθώς και η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής από τον θεράποντα ιατρό. Ακόμα φροντίζουμε για την επιλεγμένη διατροφή όσων ενοίκων χρήζουν της ανάγκης της. Σε περίπτωση που χρειαστεί ένας ασθενής ιδιαίτερη ιατρική παρακολούθηση, είτε καλούμε ιατρό εξωτερικό συνεργάτη ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εντός του κέντρου, είτε παραπέμπεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδος.


Με στόχο την άνετη διαμονή αλλά και την ασφάλεια, το ΑΝΘΕΜΙΣ μπορεί να προσφέρει όλες τις κατάλληλες συνθήκες για την μακρά διαμονή του ηλικιωμένου στους χώρους μας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας εξασφαλίζει το αίσθημα ασφάλειας στον άνθρωπό σας, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας προσφέρουν ώρες ξεγνοιασιάς και πνευματικής ηρεμίας στον φιλοξενούμενο.
Ο ιατρός μας παρακολουθεί και καταγράφει όλο το ιατρικό ιστορικό του ασθενή, καθώς και την φαρμακευτική αγωγή. Όλο το προσωπικό μας ενημερώνεται άμεσα για την κατάσταση του ασθενή, αλλά και τις αλλαγές που γίνονται στην παρακολούθηση του. Ο ένοικος έχει την δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης, διατροφικής παρακολούθησης πάντα σε συννενόηση με τον ιατρό της μονάδας, αλλά και με συμβουλευτικό χαρακτήρα από εξωτερικούς συνεργάτες της μονάδας.

Η ενημέρωση των συγγενών για κάθε ιατρική μεταβολή του περιθάλπτοντα αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Έτσι ο συγγενής γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του ανθρώπου του, αλλά και σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού ενημερώνεστε άμεσα.
Η μονάδας μας παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την νοσηλεία του ενοίκου. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό παρέχει σε εικοσιτετράωρη βάση τις νοσηλευτικές του γνώσεις σε κάθε άτομο που φιλοξενείτε. Το ιατρικό μας προσωπικό μερημνεί για την αντιμετώπιση κρίσημων καταστάσεων, αλλά και η μικρή απόσταση την μονάδας από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας διασφαλίζει τον ασθενή μας.

Στη μονάδα μας εφαρμόζονται απλές αλλά και σύνθετες νοσηλευτικές πράξεις όπως χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών και αντιβιοτικών, περιποίηση κατακλίσεων, γαστροστομιών, τραυμάτων, τοποθέτηση και αλλαγή ουροκαθετήρων κ.ά. Με αυτό το τρόπο μπορεί να αποφευχθεί μια άσκοπη μετακίνηση στο νοσοκομείο.
Το προσωπικό καθαριότητας, φροντίζει να διατηρείται καθαρός ο χώρος, τόσο των δωματίων όσο και των κοινόχρηστων χώρων, χρησιμοποιώντας οικολογικά προϊόντα. Το πλύσιμο των ρούχων (εφόσον είναι κατάλληλα για πλύση σε υψηλές θερμοκρασίες), γίνεται σε μεγάλα επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια και αποστειρώνονται βάση των κανόνων υγιεινής.

Η μονάδα φροντίδας ηλικωμένων σε κάθε δωμάτιο παρέχει κλιματιστικό, τηλεόραση, προσωπικό μπάνιο w.c (αμεα), εσωτερικό σύστημα ειδοποίησης αναγκών του ηλικιωμένου, ντουλάπα, τηλέφωνο με σύνδεση στο τηλεφωνικό μας κέντρο και κρεβάτι με αποσπώμενα προστατευτικά για την ασφάλεια του ατόμου (διαταραχή ύπνου, άνοια).
Η αξιολόγηση σε ένα κλινικό πλαίσιο αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής διαγνωστικής διαδικασίας σε συνδυασμό με τη λήψη ιστορικού. Δεν υποκαθιστά την ψυχιατρική διάγνωση αλλά πρόκειται για μια εμπεριστατωμένη διερεύνηση των επιμέρους ψυχολογικών λειτουργιών του ατόμου (νοητικών, συναισθηματικών, κοινωνικών, διαπροσωπικών). Η διαδικασία αυτή αναδεικνύει όχι μόνο τις δυσλειτουργικές αλλά και τις υγιείς πλευρές της προσωπικότητας, διότι η προσωπικότητα, ως μια σύνθετη έννοια εκφράζεται ποικιλοτρόπως.

Η Αξιολόγηση περιλαμβάνει μια συστοιχία (battery) δοκιμασιών. Η κάθε επιμέρους δοκιμασία παρέχει διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με την προσωπικότητα του ατόμου και συμβάλλει στην πλήρη περιγραφή της. Με αυτό τον τρόπο, διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη διαγνωστική αξιολόγηση του ατόμου, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε ορθότερες θεραπευτικές επιλογές.
Το έργο μας συμπληρώνεται από την ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του ενοίκου στα συγγενικά του πρόσωπα. Αναγνωρίζοντας το πόσο σημασία έχει για όλους μας ο άνθρωπός μας να είναι καλά, το ΑΝΘΕΜΙΣ προσφέρει πλήρη και συχνή ενημέρωση σε εσάς.

-Αναλαμβάνουμε αυτοεξυπηρετούμενους η μή, με δυνατότητα διαμονής μεγάλης διάρκειας, λίγων μηνών ή ακόμη και ημερησίας παραμονής (φιλοξενία κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιστροφή στο σπίτι). Υπάρχει παρακολούθηση απο ιατρό και δυνατότητα κλήσης άλλων συνεργαζόμενων ιατρών όλων των ειδικοτήτων.
-24ωρη φροντίδα και περιποίηση απο ειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.
-Συνταγογράφηση φαρμάκων στον ασφαλιστικό φορέα του κάθε φιλοξενούμενου μας και προμήθεια φαρμάκων.
-Συνεργάτης φυσικοθεραπευτής.
-Συνεργάτης μικροβιολόγος που έρχεται στη μονάδα μας για όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις.
-Συνεργάτης οδοντίατρος.
-Οργανωμένο φαρμακείο.
-Κοινωνική λειτουργός.
-Εκκλησιασμός μέσα στη μονάδα μας και λήψη θείας κοινωνίας. Μεταφορά στην εκκλησία σε όσους φιλοξενούμενούς μας το επιθυμούν.
-Σπιτικό και νόστιμο φαγητό μεσογειακής διατροφής, που το παρασκευάζουμε στο μαγειρείο της μονάδας μας με φρέσκα και εκλεκτά υλικά που τα προμηθευόμαστε σχεδόν καθημερινά. Διαιτολόγιο ανάλογα με την κάθε πάθηση ή την προτίμηση των φιλοξενουμένων μας.
-Πλύσιμο των ατομικών ρούχων στα επαγγελματικά μας πλυντήρια.

Διατροφή

Το μενού είναι σχεδιασμένο από διαιτολόγο ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του κάθε ένοικου και τις εντολές των ιατρών μας.
Σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες (διαβήτη, ζάχαρο, υπέρταση, κ.ά), ακολουθείται μενού προσαρμοσμένο στις ειδικές διατροφικές τους ανάγκες.
Οι ένοικοι απολαμβάνουν συνολικά πέντε γεύματα την ημέρα , τρία κυρίως και δύο ενδιάμεσα.
Το μενού είναι σχεδιασμένο πάνω στη μεσογειακή κουζίνα και εκτελείται με πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας χρησιμοποιώντας πάντα παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής μας.
Τα γεύματα ετοιμάζονται από έμπειρη μαγείρισσα με συνέπεια και καλύπτεται οποιαδήποτε διατροφική ανάγκη ανα πάσα στιγμή. Η υπεύθυνη σίτισης σερβίρει τα γεύματα σε επαρκή ποσότητες στην τραπεζαρία ή στα δωμάτια.
Η διατήρηση και αποθήκευση των υλικών γίνεται σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που αφορούν τη δημόσια υγεία. Τους καλοκαιρινούς μήνες γεύματα όπως τα απογευματινά θα δίνονται στον υπό κατασκευή κήπο με θέα τη θάλασσα.

Ατομική υγιεινή

Πλύσιμο των ρούχων κάθε ένοικου ( εφόσον είναι κατάλληλα για υψηλές θερμοκρασίες ) σε μεγάλα επαγγελματικά πλυντήρια –στεγνωτήρια ενώ γίνεται και αποστείρωση βάσει των κανόνων υγιεινής .

Ειδικές Υπηρεσίες

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ειδικές υπηρεσίες που προσφέρει η μονάδα μας πατώντας εδω.

Γενικές Πληροφορίες

Το ΑΝΘΕΜΙΣ αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα φιλοξενίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες περίθαλψης στους ενοίκους της. Οι νεόδμητες εγκαταστάσεις μας χαρίζουν άνεση και ασφάλεια στον ασθενή και τα οικία του πρόσωπα. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την μονάδα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους τρόπους που βλέπετε στην διπλανή στήλη.

Επικοινωνία

Διεύθυνση: ΛΕΩΦ.ΧΑΙΝΑ 93, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ
Τ.Κ.: 34100
Τηλέφωνο: 2221083805
Κινητό:6945056937
FAX:2221076124
Υπεύθυνος: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΟΛΒΑΛΗ

Email: info@anthemis-mfi.gr