Ειδικές Υπηρεσίες


Το εγκεφαλικό είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την απότομη διακοπή της αιμάτωσης του εγκεφάλου. Ένα αγγείο που οδηγεί στον εγκέφαλο μπορεί να φράξει (ισχαιμικό εγκεφαλικό) ή να σπάσει (αιμορραγικό εγκεφαλικό). Οι συνέπειες του εγκεφαλικού εξαρτώνται από την τραυματισμένη περιοχή του εγκεφάλου και σχετίζονται με διαταραχή της λειτουργικότητας που ελέγχεται από τη συγκεκριμένη αυτή περιοχή. Το εγκεφαλικό επηρεάζει τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το χρονικό διάστημα στο οποίο ο εγκεφαλικός ιστός έμεινε χωρίς κυκλοφορία. Μερικοί ασθενείς υφίστανται πολύ ήπιες διαταραχές και αναρρώνουν σύντομα (παροδικό εγκεφαλικό επεισόδιο). Άλλοι αναπτύσσουν συμπτώματα που διαρκούν χρόνια και δεν αναρρώνουν ποτέ. Το εγκεφαλικό είναι μια επείγουσα κατάσταση και η θεραπεία είναι αποτελεσματική μόνο αν ξεκινήσει αμέσως. Η αποκατάσταση και η προσαρμογή στην αναπηρία είναι βασικό στοιχείο της ανάρρωσης.

Μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο η αποκατάσταση αρχίζει στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό. Σε ασθενείς οι οποίοι είναι σταθεροί κλινικά, η αποκατάσταση μπορεί να αρχίσει λίγες ημέρες μετά και θα πρέπει να συνεχιστεί όπως είναι απαραίτητο, μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Στην μονάδα μας μπορούμε να βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Το ΑΝΘΕΜΙΣ διαθέτει έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και συνεργασία με φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και άλλους επιστήμονες υγείας που θα σχεδιάσουν και θα προτείνουν την πιο σωστή λύση με βάση τις ανάγκες σας.
Μέσα από την φυσικοθεραπεία άνθρωποι της τρίτης ηλικίας  μπορούν να αξιολογούνται ξεχωριστά με σκοπό να καθοριστεί το ακριβές επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης. Ο φυσιοθεραπευτής επικεντρώνεται στην πρόληψη, την αποκατάσταση, την αξιολόγηση, την θεραπεία, τη φυσική ενίσχυση και την συνεχή συντήρηση των ασθενών. Συστήνονται προγράμματα με ασκήσεις που δεν έχουν μεγάλη ένταση, τα οποία είτε γίνονται ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες. Η άσκηση βελτιώνει το μυοσκελετικό σύστημα αυξάνοντας την μυϊκή μάζα, την ευκινησία των αρθρώσεων και την αντοχή των οστών. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ασκούμενος νιώθει πως μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, να είναι ικανός να καταφέρει πολλά πράγματα μόνος του, καθώς και να αποφεύγει μελλοντικούς τραυματισμούς και κατάγματα.
Η συχνή οργάνωση εκδηλώσεων αλλά και οι καθημερινές ομαδικές εργασίες στην μοναδα μας βοηθάνε στην κοινωνικότητα και την δραστηριοποίηση των ηλικιωμένων σε διάφορους τομείς. Το άτομο απασχολείται, δημιουργεί και μαθαίνει μέσα από τις δραστηριότητες μας. Ασχολείται με αντικείμενα που τον ενδιαφέρουν, ειδικά σχεδιασμένα από την ομάδα μας για κάθε κατηγορία ηλικιωμένων.
Ο καλλωπισμός βοηθάει στην καλή ψυχολογία του ένοικου. Η μονάδα μας διαθέτει ένα πλήρως οργανωμενό κομμωτήριο που περιποιείται τον άνθρωπό σας, για κοινωνικες εκδηλώσεις, αλλά και για προσωπική ευχαρίστηση.
Ειδικοί νοσηλευτές φροντίζουν τον ηλικιωμένο εντός του δικού του χώρου, προσφέροντάς του όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται για την καλή ποιότητα ζωής που θέλει να έχει.

Πληροφορίες

Ρωτήστε μας για κάθε απορία που έχετε σχετικά με την φιλοξενεία του αγαπημένου σας ανθρώπου στην μονάδα μας. Θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στις ερωτήσεις που δημιουργήθηκαν.

Γενικές Πληροφορίες

Το ΑΝΘΕΜΙΣ αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα φιλοξενίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες περίθαλψης στους ενοίκους της. Οι νεόδμητες εγκαταστάσεις μας χαρίζουν άνεση και ασφάλεια στον ασθενή και τα οικία του πρόσωπα. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την μονάδα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους τρόπους που βλέπετε στην διπλανή στήλη.

Επικοινωνία

Διεύθυνση: ΛΕΩΦ.ΧΑΙΝΑ 93, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ
Τ.Κ.: 34100
Τηλέφωνο: 2221083805
Κινητό:6945056937
FAX:2221076124
Υπεύθυνος: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΟΛΒΑΛΗ

Email: info@anthemis-mfi.gr