Περιγραφή Δραστηριοτήτων

Βασικός στόχος του AΝΘΕΜΙΣ είναι να κάνει ευχάριστη την διαμονή των ηλικιωμένων, νιώθοντας οικεία στο νέο τους σπίτι. Αυτό το πετυχαίνουμε με τις ομάδες που πραγματοποιούν σε εβδομαδιαία βάση οι επαγγελματίες του AΝΘΕΜΙΣ (ομάδες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των Φυσικοθεραπευτών), αλλά και με εκδρομές και επισκέψεις.
Η χαρά της δημιουργίας, η ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και προβληματισμών οδηγούν σε μια ψυχολογική ευφορία και σε μια προσπάθεια να παραμείνουν οι ένοικοι λειτουργικοί σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό, νοητικό, κινητικό), ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αυτοεκτίμησή τους. Aποφεύγουν την απομόνωση και αυξάνουν την συντροφικότητα και την αλληλοϋποστήριξη, καθώς μπορούν να μοιράζονται τα συναισθήματα τους, τις ανασφάλειες τους, τις προσδοκίες τους με συνομήλικους ή να μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Επίσης, στοχεύουν στην ανεξαρτητοποίηση, δραστηριοποίηση, καθώς και στην διατήρηση της αυτονομίας του ηλικιωμένου ατόμου, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή του. Οι ηλικιωμένοι εκφράζουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους, τροφοδοτούνται με νέα ερεθίσματα και διατηρούν ένα καλό επίπεδο νοητικής λειτουργίας.

Καθημερινά, δημιουργούνται αρκετές ομάδες στην πρωινή και απογευματινή βάρδια. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται ομάδες σωματικής άσκησης και νοητικής ενδυνάμωσης, ομάδες απασχόλησης, θεραπευτικές ομάδες, ομάδες τηλεόρασης και συζήτησης κτλ. Στις ομάδες συμμετέχουν ένοικοι με αντίστοιχο βαθμό νοητικής λειτουργίας.

Τα θέματα είναι πάντα προσαρμοσμένα στην ηλικία των φιλοξενουμένων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (νοητικά, σωματικά, ψυχολογικά κ.ά.). Οι δραστηριότητες είναι απλοποιημένες και στοχεύουν πάντα σε ένα έργο. Με τη συμμετοχή τους στις ομάδες διαχειρίζονται τον ελεύθερό τους χρόνο με δημιουργικό τρόπο ώστε να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής σεβόμενη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες αυτής της πληθυσμιακής ομάδας.

Εξωτερικές δραστηρίοτητες:

image1
image1
image1
image1

Δημιουργική απασχόληση:

image1
image1
image1
image1

Σινεμά:

image1
image1

Γενικές Πληροφορίες

Το ΑΝΘΕΜΙΣ αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα φιλοξενίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες περίθαλψης στους ενοίκους της. Οι νεόδμητες εγκαταστάσεις μας χαρίζουν άνεση και ασφάλεια στον ασθενή και τα οικία του πρόσωπα. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την μονάδα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους τρόπους που βλέπετε στην διπλανή στήλη.

Επικοινωνία

Διεύθυνση: ΛΕΩΦ.ΧΑΙΝΑ 93, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ
Τ.Κ.: 34100
Τηλέφωνο: 2221083805
Κινητό:6945056937
FAX:2221076124
Υπεύθυνος: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΟΛΒΑΛΗ

Email: info@anthemis-mfi.gr